Eksternalizacija DPO

INES BOLKOVAC - SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

UNIVERSITY OF RIJEKA - FACULTY OF LAW
CIPP/E - CERTIFIED INFORMATION PRIVACY PROFESSIONAL EUROPE
T4DATA - SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA JAVNOPRAVNIH TIJELA
EADPP - EUROPEAN ASSOCIATION OF DATA PROTECTION PROFESSIONALS, član 
IAPP - INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PRIVACY PROFESSIONALS, član 

Rođena i školovana u Rijeci. Ovisnik o poslu, psima i zvijezdama. Pravni fakultet, 11 godina rada u javnom sektoru i 12 u privatnom od toga kao stručni suradnik za pravne poslove u području radnih odnosa i zaštite podataka u uredu voditelja uprave podružnice jedne od vodećih državnih tvrtki i upravljanje društvom u vlasništvu za poslovno savjetovanje i upravljanje, doveli su do uspješnog vođenja društva za zaštite podataka u Hrvatskoj i inozemstvu te funkcije izvršnog direktora neprofitnog Hrvatskog centra za zaštitu osobnih podataka Feralis u Rijeci.

Zaštita podataka i privatnosti isključivo je područje profesionalne orijentacije s povećanim interesom za zaštitu podataka u javnom sektoru i s njime povezanim društvima te u području medija.

Stručnosti doprinose kontinuirane edukacije i osposobljavanja a napose članstvo u EADPP (European Association of Data Protection Professionals) i u istaknutoj IAPP organizaciji (International Association of Privacy Professionals), AZOP-ove edukacije s 100% prolaznošću i međunarodno certificiranje za EU stručnjake u području zaštite privatnosti CIPP/E
DPO USLUGA

Službenik za zaštitu podataka (DPO) nije više samo obaveza za pojedine organizacije već nužnost za svaku onu organizaciju kojoj je važna zaštita poslovanja u više različitih aspekata, a napose zaštita klijenata i korisnika time a time i dobre reputacije te zaštita od mogućih kazni i naknada šteta.

Upravo ovdje je uloga službenika za zaštitu podataka od ključne važnosti jer tada govorimo o osobi koja bi na određen način trebala zaštititi organizaciju od kazni, mogućih naknada šteta i gubitka ugleda.

Službenik za zaštitu podataka dostupan je 0-24 svih sedam dana u tjednu i to putem: telefona, e-maila, Zooma, Skypea, WhatsAppa, Vibera, Messengera.

Mjesečni angažman – utvrđuje se po dostavi potrebnih podataka

Savjetovanje web shop

Koristi se redovno za savjetovanja, pomoć u radu, asistenciju kod incidenta, rješavanje situacija i upita ispitanika, utvrđivanje ili provjera opravdanosti korištenja privole, utvrđivanje ili provjera legitimnog interesa, pregled i kontrola dokumenata organizacijskih mjera zaštite i dr. te kao savjetnik imenovanom službeniku za zaštitu podataka.