FERALIS PRIVACY CENTER

Hrvatski centar za zaštitu osobnih podataka Feralis skr. Centar Feralis & Feralis Group d.o.o.NAŠE VRIJEDNOSTI I REZULTATI

RH predstavnik u Europskoj federaciji službenika za zaštitu podataka

U današnjem digitalnom dobu, zaštita osobnih podataka postala je ključna tema. U središtu tog napora nalazi se Centar Feralis, priznata organizacija koja predstavlja Hrvatsku u prestižnoj  EUROPSKOJ FEDERACIJI SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU PODATAKA - EFDPO – European Federation of Data Protection Officers gdje je član tri značajna odbora:
  • zaštita osobnih podataka u zdravstvenom sektoru,
  • zaštita osobnih podataka i AI te
  • odbor Članak 39. Opće uredbe - sprječavanje restrikcija nacionalnih zakonodavstva u pitanju pravnog savjetovanja službenika za zaštitu podatka u svezi zaštite osobnih podataka.

Vrhunski Stručnjaci i Globalne Poveznice

Feralis Privacy Center okuplja stručnjake iz područja privatnosti koji su također članovi dvaju ključnih međunarodnih udruženja. Naši stručnjaci članovi su Europskog udruženja profesionalaca u zaštiti osobnih podataka (EADPP) te Međunarodne zajednice stručnjaka za privatnost s najprestižnijim CIPP/E edukacijama putem International Association of Privacy Professionals (IAPP). Ovo svjedoči o našem kontinuiranom traganju za izvrsnošću i razumijevanjem najnovijih trendova u zaštiti podataka.

Sudjelovanje u ključnim projektima

Feralis je aktivno sudjelovao u nekoliko ključnih projekata koji oblikuju modernu zaštitu podataka. Suradnja na redizajniranju sustava e-Građani Vlade Republike Hrvatske rezultirala je pojednostavljenim korisničkim iskustvom, smanjenjem birokracije i većom transparentnošću (više: OVDJE). Također, naš doprinos AI projektu "Andrija – digitalni asistent" za borbu protiv COVID-19 virusa pokazuje našu predanost inovacijama i javnom zdravlju (više: OVDJE).

Zaštita podataka i Aktivna Interakcija

Centar Feralis ne samo teorijski, već i praktično, usmjeren je prema zaštiti osobnih podataka. Aktivno djelujemo kroz podnošenje pritužbi nadzornim tijelima, što je rezultiralo uklanjanjem web stranica koje su kršile privatne podatke građana (više detalja: OVDJE). Naša stručna sinergija s institucijama poput Ministarstva unutarnjih poslova svjedoči o našem predanom zalaganju za unaprjeđenje regulacija koje štite privatnost i podatke. Primjerice, inicijativa Udruge privatnih detektiva Hrvatski red privatnih detektiva iz Zagreba, predvođena predsjednicom Adelom Krivanek Magerl, rezultirala je prihvaćanjem zahtjeva za izmjenama u Prijedlogu Pravilnika o sadržaju i izgledu detektivske iskaznice privatnog detektiva, uz naše temeljito obrazloženje o pravilnom korištenju osobnih podataka na iskaznicama (više detalja: OVDJE).

Edukacija i Konferencije

Feralis Privacy Center nije samo zaštita podataka, već i edukacija. Feralis Privacy Center partner je Veleučiišta u Rijeci u programu cjeloživotnog obrazovanja Službenika za zaštitu podataka. Naši stručnjaci redovito sudjeluju kao govornici na brojnim međunarodnim i domaćim konferencijama, donoseći svoje znanje i iskustvo široj javnosti. Organizirali smo i prvu godišnju edukaciju službenika za zaštitu podataka pod nazivom #DPOconference2022, donoseći svježe perspektive i izazove s kojima se susreću stručnjaci u zaštiti podataka. Od domaćih i međunarodnih  konferencija posebno ističemo Adriatic City Security Conference, Security Professionals Community, delegat na PrivSec Conference London, glavni govornici na međunarodnoj konferenciji „Digitalna transformacija i zaštita podataka u doba globalne pandemije“ u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP), predavači na Međunarodnom savjetovanju "Kritične infrastrukture: Sigurnost vode i javne vodoopskrbe" u organizaciji Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj (PUISR), Zagreb, Hrvatske udruge managera sigurnosti (HUMS) i Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA), glavni govornici na Open Talks EFDPO i drugo. Redovno održava gostujuća predavanja, savjetovanja i webinare na renomiranim učilištima i poslovnim školama kao što je COTRUGLI BUSINESS SCHOOL (MBA).

Društvena Odgovornost i Ljubav prema Životinjama

Nismo samo stručnjaci u zaštiti podataka, već i aktivni članovi društva. Sudjelujemo u humanitarnim programima, sponzoriramo sportske događaje i podržavamo zaštitu životinja. Naša društvena odgovornost vidljiva je kroz besplatnu stručnu pomoć Društvu Multiple-skleroze Primorsko-goranske županije i veslačkom klubu Jadran. Također, svojim akcijama pomažemo azilima za životinje i organizacijama koje se bore za njihovu dobrobit te u tu tom cilju provodimo poseban program FERALISOVA ŠAPA te poseban pospust do 25% za sve naše klijente koji izvrše donaciju društvu za zaštitu životinja Novogradiške njuške.


Centar Feralis izdvaja se kao predvodnik u zaštiti osobnih podataka, izazovima digitalnog doba i društvenoj odgovornosti.
Naša suradnja s međunarodnim institucijama, aktivno sudjelovanje u ključnim projektima te predanost edukaciji i društvenom djelovanju čine nas partnerom budućnosti.

Pridružite nam se kako bismo zajedno oblikovali sigurnu i odgovornu digitalnu eru.